
SON BAŞVURU TARİHİ 25 ŞUBAT Deneyap’ta geleceğin teknoloji yıldızları aranıyor
Geleceğin teknoloji yıldızlarının arandığı Deneyap sınavları için başvurular alınıyor. İlkokul 4-5, ortaokul 8-9 ve lise hazırlık öğrencilerine yönelik sınavda başvurular 25 Şubat’a kadar kabul edilecek.
Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı tarafından düzenlenen, geleceğin teknoloji yıldızlarının arandığı, ücretsiz teknoloji eğitimi verilen Deneyap sınavları için başvurular alınmaya başladı. İlkokul 4-5, ortaokul 8-9 ve lise hazırlık öğrencilerine yönelik sınavda başvurular 25 Şubat’a kadar kabul edilecek. Sınavlara Gebze’de, Gebze Gençlik Merkezi de ev sahipliği yapacak. Başvuru yapan adaylar E-Sınav’a tabi tutulacak.
Gebze Gençlik Merkezi Müdürü Köksal Turan, Mustafapaşa İlk ve Ortaokulu’nda yenilenen kütüphanenin açılışında 11 farklı modülde gerçekleşecek sınava tüm yetenekli çocukların katılımını beklediklerini söyledi.
https://www.gebzeemek.com/haber/egitim/kutuphane-acilisinda-yeni-destek-cagrisi/290.html
Sınava dair diğer detaylar özetle şöyle:
“Deneyap Teknoloji Atölyelerinin öğrenci seçme süreci üç aşamadan oluşmaktadır. Başvuru yapan adaylar, E-Sınav'a tabi tutulacaktır. E-Sınavı başarıyla geçen belli sayıda aday ikinci adım olan Çevrimiçi Eğitim ve Görev Tamamlama aşamasına, ardından bu aşamada da başarılı olan adaylar Uygulama Sınavına davet edileceklerdir. Tüm aşamaları başarıyla tamamlayan öğrenciler, Deneyap Teknoloji Atölyelerinde eğitim almaya hak kazanırlar.
Adayların başvuru süreçlerini Kurumsal Yönetim Sistemi üzerinden takip etmeleri gerekmektedir.
E- Sınav, tüm Türkiye’de belirlenecek merkezlerde seanslar halinde gerçekleşecektir.
Başvurunu yap, “TEKNOLOJİ GELİŞTİREN BİR TÜRKİYE HEDEFİNDE” yeni Geleceğin Teknoloji Yıldızı sen ol!
Son Başvuru Tarihi: 25 Şubat 2024
https://deneyap.org/tr/basvurular/sinav-basvuru/
Deneyap Teknoloji Atölyelerinde ortaokul ve lise olmak üzere iki farklı düzeyde eğitimler verilmektedir. 36 aylık eğitim programına dahil olmaya hak kazanan öğrenciler, "Tasarım ve Üretim", "Robotik ve Kodlama", "Elektronik Programlama ve Nesnelerin İnterneti", "İleri Robotik", "Siber Güvenlik", "Enerji Teknolojileri", "Havacılık ve Uzay Teknolojileri", "Yazılım Teknolojileri", "Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji", "Mobil Uygulama" ve "Yapay Zekâ" olmak üzere on bir farklı alanda ücretsiz teknoloji eğitimleri almaktadırlar.
Eğitim süreci, ilk 24 ay proje temelli dersler ve son 12 ay takımlar dönemi olmak üzere iki farklı aşamadan oluşmaktadır.
24 ay ders dönemi
Öğrenciler, teknoloji ve proje geliştirme temelli eğitimler alarak yüz yüze ve çevrim içi olmak üzere on bir ayrı başlık altında öğrenim görmektedirler. Programdaki amaç; hedeflenen disiplinlerle ilgili öğrencilerin alan bilgisi, problem çözme, yaratıcı düşünme, eleştirel düşünme, bilimin ve teknolojinin doğasını anlama, sistematik düşünme, iş birliği yaparak takımla çalışma, yeni gelişen durumlara uyum sağlayabilme, girişimcilik, sorgulama, merak etme, yaratıcı düşünme, iletişim gibi becerilerini geliştirmek ve Ar-Ge üretebilen bireyler yetiştirmektir.
12 ay takımlar
Ders dönemini tamamlayan öğrenciler, takımlar dönemine geçiş yaparlar. Bu dönemde takım kurma, proje yazımı, girişimcilik eğitimleri gibi ana başlıklarla bitirme projelerini teslim ederek süreci tamamlarlar. Takımlar, mentorluk desteği alarak bitirme projeleri ve diğer projeleri ile ulusal ve uluslararası yarışmalara katılım göstererek Milli Teknoloji Hamlesine katkıda bulunurlar.
Eğitimler, farklı uygulama biçimleri ile yüz yüze ve çevrimiçi olarak verilmektedir. Öğrenciler, yüz yüze alacakları eğitimlerde hafta sonu cumartesi ya da pazar günü, öğleden önce veya öğleden sonra belirlenen seanslardan birini seçerek 4 saat boyunca atölyede eğitim görürler. Çevrim içi eğitimler ise hafta içi veya hafta sonu olarak değişiklik gösterir.
Ders döneminde, Tasarım ve Üretim, Robotik ve Kodlama, Elektronik Programlama ve Nesnelerin İnterneti, İleri Robotik, Havacılık ve Uzay Teknolojileri, Enerji Teknolojileri, Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji eğitimleri yüz yüze; Yazılım Teknolojileri, Yapay Zekâ, Siber Güvenlik, Mobil Uygulama eğitimleri ise çevrimiçi platformda verilmektedir. Proje tabanlı ve uygulamalı olan eğitimlerin sonunda öğrencilerin, verilen araştırma ödevleri doğrultusunda yarışma ya da sergi organizasyonuna takım oluşturarak katılmaları beklenmektedir.
Güncel yaşam problemleri temel alınarak sunulan esnek araştırma konuları öğrencilerin takım halinde çalışmayı, araştırma becerilerini geliştirmeyi, prototip üretmeyi ve zaman planlaması yapmayı uygulamalı olarak öğretir. Öğrenciler hazırladıkları projeleri ders bitiminde “Proje Şenliklerinde” sergilerler.
İLETİŞİM
Ünalan Mahallesi Ayazma Caddesi No:3 Üsküdar/İstanbul
iletisim@deneyapturkiye.org
https://www.deneyap.org/tr/egitim/