Davamız dünyanın en haklı davasıdır
22 Ocak 2024 09:13

NAKLİYAT-İŞ GEBZE’DE KOPAL’A GÜVENOYU Davamız dünyanın en haklı davasıdır

DİSK Nakliyat – İş Sendikası Gebze Şubesi’nin kongresinde başkanlığa yeniden Erdal Kopal seçildi. Sendikanın genel başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, “Bizim davamız işçi sınıfı davasıdır. İşçi sınıfı davası, dünyanın en haklı davasıdır” dedi

Aktan Uslu Tüm haberleri

Sendikal örgütlenme ve mücadeleyi sadece kendi işkolu ile sınırlı bırakmayıp diğer işkollarındaki mücadelelere de verdiği destekçe sınıf sendikacılığı yapan DİSK’e bağlı Nakliyat-İş Sendikası Gebze Şubesi’nin beşinci kongresinde başkanlığa yeniden Erdal Kopal seçildi. 150 delegenin oy hakkının bulunduğu, Gebze Belediyesi Kültür Merkezi, Nikâh Salonları, Kardelen Salonu’nda gerçekleşen kongrede konuşan Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu,  “Bizim davamız işçi sınıfı davasıdır. İşçi sınıfı davası, dünyanın en haklı davasıdır” dedi

GÜVEN TAZELEDİ

Kongre divanı Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu’nun başkanlığında Eskişehir Şube Başkanı Ali Özçelik, İstanbul Şube Sekreteri Selahattin Ece ve Gebze Şube üyesi Gülhatun Önal’dan oluştu.

Kongrede seçime aynı zamanda Nakliyat-İş Sendikası Genel Sekreteri, Gebze Şube Başkanı Erdal Kopal başkanlığında gidildi. Kopal’ın güvenoyu aldığı kongrede yeni yönetimde Murat Ayaz (Şube Sekreteri) ile birlikte Mustafa Güler, Kemal Kurt ve Özcan Dinler yer aldı.

KATILIM

Kongreye Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze 2 No’lu Şube Başkanı Necmettin Aydın ve Mali Sekreter Kadir Gedik, BMİS Gebze Bölge Örgütlenme Uzmanı Nihat Akyol, Gebze EYT Derneği Başkanı Nuh Erdoğan Erdoğan, TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Kocaeli Temsilciliği Başkanı Sema Olkun Kopal, Tek Gıda-İş Sendikası Gebze Şube Sekreteri Servet Yeşilkaya, Eğitim-İş Sendikası Kocaeli 2 No’lu Şube Mali Sekreteri Eyüp Şeker, Bağımsız Emekliler Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Selçuk Süzen, Nakliyat-İş’in Gebze Belediyesi Nakliyeciler Garajı’ndaki temsilcisi Fatih Zoroğlu katıldı. Kongrede BMİS Gebze 2 No’lu Şube Başkanı Necmettin Aydın ile birlikte konuklar ve delegeler de selamlama, destek ve temenni konuşmalarında bulundu.

KAHROLSUN SARI SENDİKACILIK

Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu konuşmasında ülke ve dünya gündemi ile sınıf mücadelesini değerlendirdi. Küçükosmanoğlu, “Sarı sendikacılığa, para babalarının işçi düşmanlığına karşı mücadelemiz sürecek. Bizim davamız işçi sınıfı davasıdır. İşçi sınıfı davası, dünyanın en haklı davasıdır. Bizim sorumluluklarımızın en başında gelen, sarı sendikacılığa karşı mücadeledir. Kahrolsun sarı sendikacılık” diye konuştu.

Küçükosmanoğlu, emeklilere dayatılan sefalet ücretinin kabul edilemez olduğunu belirtip emeklilerin mücadelesiyle dayanışmalarının süreceğini söyledi.

Küçükosmanoğlu, İsrail’in Filistin işgaline dair de, “Katil ABD, Siyonist İsrail’e karşı Filistin Halkı ile dayanışma içindeyiz” diye konuştu.

Habere ait diğer görseller

Güncelleme: 22 Ocak 2024 09:16
BENZER HABERLER
X