Biz KAAN’ı böyle ürettik
23 Nisan 2024 03:51

ESAD ÜNAL, BAŞİSKELE’DE ANLATTI… Biz KAAN’ı böyle ürettik

Türkiye’nin özgün savunma ve havacılık projelerinden biri olan ve TUSAŞ tarafından üretilen "KAAN"ın mühendislerinden Esad Ünal, Birikim Okulları tarafından düzenlenen konferansta bilim tarihi, uçak imalat tarihi, KAAN’ın oluşturulma aşamalarını anlattı

Birikim Okulları Başiskele Kampüsü, ülkemizin gençlerine ve onların hayallerine öncülük etmek amacıyla başlattığı BIRIKIMVISION Konferanslarının ilkini gerçekleştirdi. Türkiye’nin özgün savunma ve havacılık projelerinden biri olan ve TUSAŞ tarafından üretilen "KAAN"ın mühendislerinden Esad Ünal, Başiskele Türkiye Yüzyılı Gençlik Merkezi’nde liseli gençlerle buluştu. Farklı okullardan gelen liseli gençler salonu doldurdu.

 Esad Ünal, sunumunda bilim tarihi, uçak imalat tarihi, KAAN’ın oluşturulma aşamaları ve özellikleri ile ülkemizin savunma sanayi vizyonuna yer verdi. Konferansa gelen okul idarecileri, öğretmenleri ve öğrencileri tarafından program çok beğenilirken Ünal, kendi hayatını etkileyen kitapların bazılarını öğrencilere hediye etti. Sunum sonrası öğrenciler Ünal’a sorular yöneltip fotoğraf çektirdi.

Programın açılış konuşmasını yapan Birikim Okulları Başiskele Kampüsü Ortaokul Müdürü İbrahim Yılmaz, BIRIKIMVISION Konferansları ile gençlerin karşısına sürekli olarak rol model alınacak kişileri çıkararak onların hayatında derin ve uzun vadeli etkiler yaratmak istediklerini, bu projenin yeni isimler ve çalışmalarla tekrarlanacağını dile getirdi.

Program Birikim Okulları Başiskele Kampüs Müdürü İsmail Kolat’ın Esad Ünal’a onurluk takdimiyle sona erdi.

 

 

Habere ait diğer görseller

Güncelleme: 23 Nisan 2024 03:52
BENZER HABERLER
X