Bu sefer suçlanan da suçladı
11 Ocak 2024 04:59

BAYRAMOĞLU’NDA ŞİKÂYETLER SAĞANAĞA DÖNÜŞTÜ Bu sefer suçlanan da suçladı

Darıca Bayramoğlu’nda hayvanseverlerin fiziki saldırıya ve tehdide uğradıkları iddiaları sürüyor. Ayşe Gül Pervan ile Öztürk çifti Gencer Karataş ve oğlu hakkında şiddet ve tehdit suçlamasında bulundu. Karataş iddiaları ret edip oğlunun şiddete uğradığını iddia etti

Aktan Uslu Tüm haberleri

Darıca, Bayramoğlu’nda belediyenin zabıta ekipleriyle birlikte, savcılık izni olmadan, bir evin bahçesinden köpekleri topladığı şikâyeti üzerine bölgeye gelen hayvansever dernekleri başkanları Selma Platin Pek, Semra Çelikkaya ve Sedef Biçer saldırıya uğradı. Üzerlerine, bahçe makası ile yüründü. (31 Aralık 2023 / Basından)

Darıca Hayvan Hakları Derneği Başkanı Tülay Karaşin’in hayvan barınağı önünde kemerle saldırıp vurduğu iddiası neredeyse kesinleşen Valilik belgeli hayvansever Aybige Karaşahinoğlu, hayvanseverleri tepkiye davet etti. (31 Aralık 2023 / Basından)

Darıca Bayramoğlu’nda hayvanseverlere yönelik saldırı iddialarının ardı arkası kesilmiyor. Darıca Polis Merkezi’ne yapılan şikâyetlerde de yer aldığı şekilde ve iddialara göre;

Yaşamının büyük bölümünü Almanya’da sürdüren ve zaman zaman Bayramoğlu’na gelen Ayşe Gül Pervan, 2023 yılının ekim ayında bölge sakinlerinden ve müteahhitlerinden Gencer Karataş ve oğlu Mete Karataş’ın fiziki saldırısına uğradı.

Yine hayvanseverler Zübeyde – Abdulkerim Öztürk çifti de Gencer Karataş’ın kendilerini ölümle tehdit ettiği iddiası ile 28 Aralık 2023’te Darıca Polis Merkezi’ne şikâyette bulundu.

www.gebzeemek.com.tr şikâyet belgelerine; iddia sahibi Ayşe Gül Pervan ve Zübeyde Öztürk ile suçladıkları Gencer Karataş’a ulaştı. Karataş iddiaları yalanladı. Detaylar şöyle…

PERVAN’IN BURUN KEMİĞİNDE

ÇATLAK BULGUSUNA RASTLANDI

Gencer Karataş ve Mete Karataş’ın oğlunun fiziki saldırısına uğradığı iddiasıyla polise şikayette bulunan 46 yaşındaki Ayşe Gül Pervan’ın Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tomografisi çekildi.

Servikal vertebra korpus (Omur gövdesi) yükseklikleri doğal olup, belirgin fraktür bulgusu (Burun kırığı) izlenmemiştir. Spinal kanal (Omurilik kanalı) çapı doğaldır. Paravertebral yumuşak doku (Yağ dokusu, kas grupları) planları olağandır.

İnceleme acil istek üzerine, verilen klinik bilgi doğrultusunda acil şartlarda raporlanmıştır. (21 Ekim 2023)

Sonuç: Nazal kemik (Burun kemiği) sağ yarıda şüpheli non deplase fraktür (Çatlak. Kırığın çizgi halinde olması) hattı izlendi.

ALMANYA’DA OTURUYOR

BAYRAMOĞLU’NDA ARAZİSİ VAR

Almanya’da yaşayan ve ara ara Türkiye’ye gelen Ayşe Gül Pervan, Bayramoğlu’na gelişlerinde otelde konaklıyor. Bayramoğlu’nda üzerine kayıtlı arazisi var.

Gencer Karataş ve oğlu Mete Karataş’ın evleri ile arsası birbirine çok yakın.

Darıca Polis Merkezi Amirliği’nde verdiği ifadede özetle şunları kaydetti: “Ara ara kendi arazimin çevresine sokak köpeklerini beslemek amacıyla kuru mama bırakmaktayım. Yiyecek atıkları ya da kemik bırakmıyorum.

Gencer Karataş’ın iddia ettiği gibi bıraktığım mamalar, onun arsası içinde değil. Arsası yüksek duvarlarla çevrili, içine girmem mümkün değil.

ARAZİSİNİN DUVAR DİBİNDE

YAVRU KÖPEKLERİ BESLEDİM

21 Ekim 2023 günü 13.30 sularında kiraladığım araçla sokak köpekleri için kuru mama alıp Gencer Karataş’ın ikametinin yakınındaki arazimin çevresine gittim. Şahsın arazisinin hemen yanında, duvar dibinde üç yavru köpek gördüm. Yanlarına gidip önlerine kuru mama koyup başlarında bir süre bekledim. Bir iki dakika sonra Gencer Karataş isimli şahıs kendi ikametinin duvarından seslenerek, ‘Sen yine köpek mi besliyorsun, ben sana şimdi göstereceğim’ dedi. Kendisine, bunu yapmasının yasak olduğunu söyledim. Bulunduğu yerden yanıma geldi. Elimdeki mamaları aldı. Köpeklerin suyunu döktü. Üzerime yürüyerek beni itti, ben de şahsa karşılık vererek ittim. Benim alanıma girip fazla yaklaşınca, temasta bulununca, kendimden uzak tutmak için ittim.

Bunun üzerine oğlu Mete Karataş’ı çağırdı ve, ‘Ben ellerimi kirletmeyeceğim. Sen bunu döveceksin’ dedi. Mete Karataş elleriyle başıma ve yüzüme vurdu, beni yerde sürükledi ve ‘seni öldüreceğim’, arsamı kast ederek ‘Buradan gideceksin’ dedi. Cep telefonumu ve aracımın anahtarını aldı. Evlerindeki birine verdi.

MATKABI ELİME ALDIM,

MESAFEYLE KENDİMİ KORUDUM

Aynı esnada yine babasının komutuyla Mete Karataş beni çekiştirerek yerlerde sürükledi ve evlerine götürmek istedi. O esnada şahısların ellerinden kurtuldum. Hatırladığım kadarıyla, yerde duran matkabı elime aldım. Mesafe yaratıp kendimi korudum. Mete Karataş’a matkapla temasım olmadı. Pantolonunun nasıl yırtıldığını bilmiyorum.

Ana caddeye koşup bir araba durdurdum. Araçtaki kişiden polisi aramasını istedim. Kendi arazime geçtim. Sonra Gencer ve Mete Karataş telefonumu ve arabamın anahtarını yere attı, attıkları yerden aldım. Polis ekipleri geldikten sonra müracaat için önce hastaneye gittim. Doktor raporu alıp polis merkezine geçtim.

Olaylar esnasında cep telefonumun arka tarafındaki kamera, kısmi zarar gördü.

Ben konunun köpeklerden ibaret olduğunu düşünmüyorum. Şahsa saldırısından sonra, ‘İyi ki köpeklerim yanımda değildi’ dedim. Çünkü sahibi saldırıya uğrarsa bazı köpeklerin tepkisinin olması mümkündür.

Anadolu Çoban ve Anadolu kırması cinsi köpeklerimin ne kadar büyüklükte olduğunu bilmiyorum.

Gencer Karataş, müteahhittir. Kendi arazimi inşaat yapmaları için vermediğimden bunları yaptığını düşünüyorum.

Saldırıdan yaklaşık iki hafta önce bana, ‘Sen bu arsayı bana verme noktasına geleceksin’ demiş, arsama girmiş, çitleri sökerek zarar vermişti. Benden önce başkalarına da saldırdılar.

METE KARATAŞ YİNE GELDİ…

21 Ekim günü hakkında polis merkezine gidip darp ve hakaretlerinden ötürü şikayetçi olduğum Mete Karataş ile 25 Ekim 2023’te karşılaştım.

Arazimin olduğu yerde sokak köpekleri için mama götürdüğüm, belediyeden görevlilerin de olduğu esnada Mete Karataş yanımıza geldi. Veteriner yardımcısı, ismini Hüseyin olarak bildiğim şahısla köpeklerin kısırlaştırılması üzerine konuşuyorduk. Mete Karataş da gelerek görevlilerle konuştu. Bana bakarak belediye görevlilerine, ‘Siz buradan gidin’ dedi. Ben de kendisine, ‘Ne yapacaksın. Beni yine mi döveceksin?’ dedim.

Hüseyin olarak bildiğim belediye görevlisi de Mete Karataş’a, ‘Lütfen buradan ayrılın. Zabıtaya şikâyette bulunduysanız ilgilenirler. Ben görevimi biliyorum’ deyince Mete Karataş ayrıldı. Şahsın bana bakarak, ‘Siz buradan bir gidin’ şeklindeki imalı konuşmasından beni tehdit ettiğini anladım.

22 Ekim günü yine köpekleri beslemeye çıkmıştım. Köpeklere mama verdiğim esnada beni çekmesi için telefonumun kamerasını aracımda açık bıraktım. O esnada ilk iki rakamı net görünmeyen, devamı ATP 214 olan kırmızı renkli bir araba geçti. Sonrasında bu araç geri döndü ve arkamda durdu. Araçtaki kişilerin daha önce husumetli olduğum Gencer Karataş ve Mete Karataş isimli şahıslar olduğunu düşündüğümden dönüp bakmadım. Araç birkaç saniye durup gitti. Ben de köpeklere mama verdikten sonra ikametime geçtim. Beni takip eden ve imalı söylemlerle tehdit ettiklerini anladığım şahıslardan davacı ve şikâyetçiyim.”

BELEDİYE BAŞKANI ÖNCE

İNSANI İNSANDAN KORUSUN

İçinde bulunduğumuz günlerde Almanya’da olan Ayşe Gül Pervan’a önce sosyal medya ağı, ardından telefon ile ulaştık. Darıca Polis Merkezi’ne ekim ayında yaptığı şikâyet başvurusundan sonra hiçbir mesafe alınmadığını kaydedip özetle, “Belediye başkanı sokaktan köpekleri toplayıp o insanları koruma altına almak istiyorsa, insanları önce insanlardan korumanın önlemlerini alsın.

İNSANI KORUYAMAYAN YASA

HAYVANLARI MI KORUYACAK

Bundan ötesi, ana vatanımda izlediklerim beni yüksek derecede endişelendiriyor. Biz Güneydoğu Amerika ülkesi gibi olduk. Birinin, ‘Belediye başkanını tanıyorum’ diye gündüz gözüyle bir kadını rahatlıkla dövebildiği ülke haline geldik. Bu gelişmeler tehlikeli. İnsanları korumaya yetmeyen yasalar hayvanlara mı koruyabilecek, bilemeyeceğim. Ama en azından haksızlığı ve yanlışları dile getirmek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak boynumuzun borcu” dedi.

 

Bayramoğlu Mahallesi sakinlerinden hayvansever Zübeyde Öztürk’ün Darıca Polis Merkezi Amirliği’ne yaptığı “Tehdit ve hakaret” konulu başvuruya göre ise

28 Aralık 2023 günü 20.13 sıralarında eşim Abdulkerim Öztürk ile birlikte Bayramoğlu Mahallesi, Kadim Sokak’taki boş araziye sokak hayvanlarını etle beslemek için gittik. Bu esnada ismini bilmediğim bir şahıs yanımıza gelerek eşime, ‘Şerefsiz. Bir daha burada sizi görmeyeceğim. Ben sizi daha önce de uyarmadım mı? Bir daha burada besleme yaparsan senin postunu yere sererim’ gibi tehdit içerikli söylemlerde bulundu.

Aracı ile olay yerine gelen şahsın aracının plakasını alamadım.

Aynı şahıs bir süre sonra aracını evine park edip bu sefer ismini bilmediğim kızı ile birlikte geldi. Üzerime yürüyerek, ‘Seni bir daha burada görmeyim. Seni gebertirim burada’ dedi.

Ben de kendisine, ‘Sen kimsin, şimdi polis çağırıyorum’ dedim. Bana, ‘Çingeneye benziyorsun’ dedi. Daha sonra kızı araya girerek şahsı bizden uzaklaştırmaya çalıştı.

Ben de, ‘Nereye gidiyorsun, polis çağırdım’ dedim. Uzaktan bana yönelik tehditlerini sürdürdü. Bir müddet sonra polis ekipleri gelerek olaya müdahale etti. Aramızda fiziksel bir olay yaşanmadığı için doktor raporu almak istemiyorum. Şahsımın, eşimin ve çocuklarımın başına bir şey gelmesi durumunda bu şahıs sorumludur. İsmini olay nedeni ile öğrendiğim Gencer Karataş’tan şikâyetçiyim.

ÖZTÜRK ÇİFTİNDEN TEHDİT ŞİKÂYETİ

Zübeyde Öztürk’ün eşi Abdulkerim Öztürk de aynı gün polis merkezine başvuruda bulunarak adını sonradan öğrendiği Gencer Karataş’tan şikayetçi olduğunu kaydetti.

“AĞZINI BURNUNU KIRARIM DEDİ”

Öztürk; Gencer Karataş kendisini hayvan beslememesi için tehdit ettiğinde ‘Türkiye Cumhuriyeti yasalarda ne söylüyorsa onu yapıyorum. Sokak hayvanlarını beslemeye geldim’ diye yanıt verdiğini kaydetti. Gencer Karataş’ın olay yerine ikinci kez ve bu sefer kızıyla birlikte geldiğinde, ‘Ağzını burnunu kırarım’ diye tehditte bulunduğunu öne sürdü. Aracının kendisine ait olduğunu kendisine sorup öğrenen Gencer Karataş’ın ‘Senin arabanı takip ederek yerini bulacağım’ diye tehdit savurduğunu iddia etti. Doktor raporu istemeyen Abdulkerim Öztürk de şahsının veya ailesinin başına bir şey gelmesi durumunda Gencer Karataş’ı sorumlu tuttuğunu belirtti.

İddialarına dair ulaştığımız Zübeyde Öztürk herhangi bir açıklamada bulunmadı. Hayvanları besleme alanında fotoğraf talebemize de olumlu yanıt vermedi.

“YAZIKTIR, BARINAK YAPALIM DEDİM”

www.gebzeemek.com.tr şikayetlerin odağındaki Gencer Karataş’a ulaştı. Bölgede müteahhitlik yaptığını ve adının bu tür vakalarda anılmasını dilemediğini kaydeden Karataş, Ayşe Gül Pervan’ın şiddet iddialarına kati bir dille, “Kimseye şiddet uygulamadık. Aynı bölgede yaşıyoruz. Besleme yapılan alanın yan tarafında evim var. Kendilerine, ‘Yazıktır, bu hayvanları bırakıyorsunuz. Bir yerde barınak da yapalım. Çocuklar korkuyor’ dedim.

Bana, ‘Hayvan düşmanı mısınız?’ diye çıkıştı. ‘Değilim’ dedim. Polis çağırdı, polis merkezine gittik. Ben de ifade verdim. Polise verdiğim ifadenin herhangi bir tutanağını almadım” dedi.

Gencer Karataş ayrıca Ayşe Gül Pervan’ı oğlu Mete Karataş’a fiziki saldırıda bulunmakla suçladı.

“TÜLAY HANIM’IN YANINDAKİ GAZETECİ ‘

İŞ İNSANISINIZ. HABERLİK DURUM YOK’ DEDİ”     

Zübeyde – Abdulkerim Öztürk çiftinin kendilerini tehdit ettiğine dair iddiayı da yalanlayan Gencer Karataş, “Kızımla sahilden yürüyüşten geldik. Konuştuk, tartışma oldu. Adresi verdik, bizim çağrımız üzerine polis geldi. Kendisi bize arkamızdan bağırdı. Tartışma esnasında Tülay Hanım da (Darıca Hayvanseverler Derneği Başkanı) yanında bir gazeteci ile (Semra Tekin) geldi. Hatta yanındaki gazeteci bir iş insanı olduğumu, haberlik bir durum olmadığını söyledi. Kendilerini tehdit ettiğime dair iddialar asılsızdır” diye konuştu.  

 

BİLGİ NOTU…

Tanık olmadığımız vakalara dair belgeler; Darıca Polis Merkezi’ne yapılan her üç şikayetin tutanağı ile Ayşe Gül Pervan’a ait şikayetle aynı tarihli hastane raporudur.

Haber fotoğraflarında yer alan kişi Ayşe Gül Pervan olup fotoğraflar Almanya çekimidir.

 

Tartışma esnasından bir fotoğraf ve cep telefonu ile ses kaydı ve görüntü çekimi, tarafımıza ulaştırılan diğer dokümanlardır. Cep telefonu ile yapılan çekim, ekranda gözüken elin sahibi tarafından engellenmiştir. Engel sonrası yaşananlara dair herhangi bir veri yoktur.

 

Habere ait diğer görseller

Güncelleme: 11 Ocak 2024 05:08
BENZER HABERLER
X