Yapın. Yapacağız. Birlikte yapacağız
04 Mayıs 2024 05:25

DİLOVASI İKİDİR GÜLLÜK GÜLİSTANLIK Yapın. Yapacağız. Birlikte yapacağız

31 Mart yerel seçimlerinde yerel iktidarın değil ama başkanın değiştiği Dilovası’nda Başkan Ömeroğlu’nun uzlaşmacı tutumu meclisin ikinci toplantısına da yayılarak yansıdı. DEM Partili Güleser yapılması gerekenleri sıralarken AKP’li Akbulut hak verdi. Ömeroğlu, birlikte yapacaklarını söyledi

Aktan Uslu Tüm haberleri

2014-2024 yılları arası hemen her meclis toplantısı gerilimli geçen Dilovası Belediye Meclisi, yeni döneme “Güllük gülistanlık” girdi. 31 Mart yerel seçimlerinde yerel iktidarın varlığını koruduğu ama belediye başkanının değiştiği Dilovası’nda çiçeği burnunda Belediye Başkanı Ramazan Ömeroğlu’nun uzlaşmacı tutumu bu dönemde meclisin ikinci toplantısına da yayılarak yansıdı. DEM Parti Grubu eşsözcüsü Eylem Güleser yapılması gerekenleri sıralarken AKP Grubu sözcüsü Osman Akbulut hak verdi. Başkan Ömeroğlu, birlikte yapacaklarını söyledi.

BASININ TALEBİ OY

BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Öte yandan basının talebi; AKP Grubu adına Akbulut’un sözlü önergesiyle belediye meclis toplantıları daha öncelerinde olduğu gibi yine 11.00’e çekildi. Önerge AKP’nin yanı sıra DEM Partili ve İYİ Partili meclis üyelerinin de kabul oyuyla, oy birliğiyle kabul edildi.  

Dilovası Belediye Başkanı Ramazan Ömeroğlu’nun başkanlığında gerçekleşen meclis toplantısına katılım babası vefat eden DEM Partili meclis üyesi Güner Güven Turgut hariç eksiksiz oldu. Ömeroğlu, Turgut’a taziye dileklerini iletirken meclis toplantısını DEM Parti Dilovası İlçe eşbaşkanı Sabri Uçar ve MHP Dilovası İlçe Başkanı Erdem Sıtar da takip etti.

ÖNCEKİ TUTANAKLAR OY ÇOKLUĞUYLA…

Mecliste henüz ilk gündem maddesine geçilmeden DEM Parti Grubu eşsözcüsü Eylem Güleser söz alıp soru önergelerinin de tutanaklarda yer almasını istedi. Bir önceki meclis toplantısı tutanağının mevcut toplantı öncesi salona girerken verildiğini kaydeden Güleser, “Tutanak ile birlikte alınan kararlarında aynı anda gönderilmesini talep ediyoruz” dedi. Dilovası Belediye Başkanı Ramazan Ömeroğlu bundan sonra gereken hassasiyetin gösterileceğini belirtirken ilk gündem maddesinde bir önceki meclis toplantısının tutanakları, oy çokluğu ile kabul edildi.

KÂTİP ÜYELİKLERDE “ARA SEÇİM!”

 

Dilovası Belediye Meclisi’nde yeni dönemin geçen ay gerçekleşen ilk oturumunda katip üyeliklere AKP’li meclis üyeleri İnci Aydemir ve Avukat Fevzi Karadaş (Asil) ile Yavuz Yılmaz ve Özcan Kaya seçilmişti. Dönemin henüz ikinci toplantısında yeniden seçime gidildi. Fevzi Karadaş yoğun işlerini gerekçe göstererek görevden istifasını isterken yenilenen seçimde AKP’li üyeler Yavuz Yılmaz ve Muhammet Demir, 15’er oyla asil ve yedekte, katip üyeliklere seçildi. Yavuz Yılmaz seçimin hemen ardından Fevzi Karadaş’ın yerini aldı. Yenilenen seçimde DEM Parti adayları Helin Çınar ve Remzi Akboğa yedişer, İYİ Parti adayları Sinan Karataş ve Davut Eren üçer oyda kaldı.

DİLOVASI, YİNE SIRADIŞI

Kesin hesap komisyonunun plan bütçe komisyonuna havalesinin ardından ilgili gündem maddesini görüşüp karara bağlamak üzere ikinci oturumun diğer belediyelerde olduğu gibi beş gün içinde gerçekleşeceği sanılırken 14 Mayıs Salı gününe tarih biçildi. İlk oylamada toplanma saati 15.00 olarak tayin edilirken ikinci oylama ile, 11.00’e çekildi.

Mecliste gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından DEM Parti Grubu adına eşsözcü Eylem Güleser söz aldı. Güleser konuşmasına geride kalan 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutlayarak ve, “Türkiye’de yasakçı zihniyetlerin son bulduğu, demokratik koşullarda 1 Mayısların bayram olarak kutlanmasını diliyoruz” diyerek başladı. Ardından özetle şunları kaydetti:

HALKIN YARARINA İSE DESTEKLER…

“Şeffaflık ve halkın yönetime doğrudan katılması DEM Parti’nin yerel yönetimler politikasının esaslarıdır. Sizlerin de bu esaslara göre davranacağınızı umut ediyorum. DEM Parti belediye meclis üyeleri olarak halkın yararına olan her çalışmanın içinde yer alacağımıza, halkın aleyhinde her kararın karşısında duracağımızın sözünü bir kez daha veriyoruz.

BELEDİYE BİNASIZ TEK İLÇEYİZ

Dilovası, Kocaeli’de belediye binası olmayan tek ilçedir. 2023 yılı faaliyet raporunda kültür merkezinin giriş kapılarının önüne konulan ahşap saksılardan ve içine dikilen bitkilerden bahsedilirken 2023’teki yıkıma dair tek bir cümle bulunmaması, belediye binasıyla ilgili hiç açıklama olmaması düşündürücüdür.

Bazı sanayi kuruluşlarının mahalle içine kadar girmesine konusunda ne gibi çalışmalar göreceğiz?

2023’teki belediye binası yıkımının neden yapıldığı neden halka açıklanmadı? Dilovası halkının hizmete en kolay ve hızlı şekilde ulaşması için yeni belediye binasının aynı yere yapılmasına dair çalışmanız olacak mı?

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de bu konuya dair önerge verdik: Her geçen gün daha çileye dönüşen ulaşım sorununa dair çözüm üretecek misiniz?

İlçemizin trafik ve otopark sorununu gidermek için çalışmanız olacak mı?

Özellikle gençler, genelde Dilovası halkının ihtiyacı; sosyal yaşam kompleksini sizler de mi görmezden gelecek ya da çalışmada bulunacak mısınız?

Dilovası’nın çağdaş bir kent olması için çalışacak mısınız yoksa ilçeyi kaderine mi terk edeceksiniz?

Kadınları, özgün koşullarında dikkate alıp kadın istihdamına yönelik çalışmalarınız olacak mı?

Çalışan kadınların çocukları için kreşler açmayı düşünüyor musunuz?

Bunlar, Dilovası halkının sorunlarının birkaçı. Bizler halkın sorunlarını dile getirmeye devam edeceğiz.”

1 MAYIS’IN İŞÇİLERLE KUTLANMASINI DİLEDİ

Eylem Güleser’in ardından söz alan AKP Grubu Sözcüsü Osman Akbulut da meclis toplantısının hayırlı olmasını dileyerek ilk 1 Mayıs’a değindi: “Ülkemizde de 1 Mayıs İşçi Bayramı olarak kutlanıyor ve kutlanmaya devam edecek, inanıyorum. Şöyle bir anektod okudum: 1 Mayıs işçilerin çalıştığı, memurların tatil yaptığı, provakatörlerin de ortalığı karıştırdığı bir gün olarak yaşıyoruz maalesef. Ümit ediyorum ki 1 Mayıs İşçi Bayramı olarak tüm işçi kardeşlerimizle beraber kutlanır.”

DEM Parti’nin eşsözcüsü Eylem Güleser’in söylediklerine katıldığını belirten Akbulut, “Dilovası’nda daha güzel şeyler yapılması için 31 Mart’ta vatandaşlarımız oylamasını yapmıştır, AK Parti’ye ve onun nezdindeki belediye başkan adayına güvenini sunup oylarını vermiştir. Söylediklerinizin hepsini birebir, harfiyen yapacağız. Sizler de takdir ederseniz, birinci aydayız” dedi.

Dilovası Belediye binasının önceki dönem yine kendilerinin yerel iktidarında, depreme dayanıklı olmadığının tespitinin ardından yıkıldığını kaydeden Akbulut, “Oraya çok güzel bir kent meydanını bu kadrolarla ve sizlerle beraber yapacağız inşallah. Bina yıkımı sonrası belediyemizin bazı bölümleri başka yerlerde. Belediye başkanımızın çalışmalarını da biliyorum. Ama güzel bir yere, belediyenin üst katına tüm birimlerin olduğu bölümler yapılacaktır” diye konuştu.

ÖMEROĞLU: DİLOVASI ORTAK PAYDAMIZ

Dilovası Belediye Başkanı Ramazan Ömeroğlu da DEM Partili Eylem Güleser’e konuşmasından ötürü teşekkür edip, “Dilovası’nın menfaatlerini ön planda tuttuğumuz, birlik beraberlik içinde olduğumuz müddetçe Dilovamıza çok güzel hizmet vereceğimize inanıyorum. Dilovası hepimizin ortak paydasıdır. Dilovası toplumu bizlere bu oyu ve yetkiyi ilçemize iyi günlere ve yarınlara taşıma şartıyla vermiştir. Biz de bunu birlik beraberlik içinde sağlayacağız. İlk mecliste de belirttiğimiz gibi parti rozetlerimizi bırakacağız.

HİZMETİN IRKI RENGİ MİLLİYETİ OLMAZ

Bunu yaparken de Dilovası toplumunu incitecek, kıracak, onları yanlış algılara sürükleyecek davranışlar içine girmezsek, birbirimizi anlarsak ve Dilovamızın geleceğini beraber inşa edebilirsek çok daha kıymetli olacaktır. Neticede Dilovası halkın yüzde 80’inin birbirinin tanıdığı, eş dost akraba olduğu bir ilçe. Bu hassasiyeti göz önüne alarak da çalışmalarımızı yürütmeliyiz. Hizmetin ırkı, rengi, milliyeti olmaz. Bölgemize en iyi şekilde hizmet etmenin yolu ortak akılla beraber yönetmekten geçer. Bizler şeffaf ve doğru olacağız. Gelecek nesillere gerçekten güzel şeyler bırakmak için birlikte çalışacağız” dedi.

 

İLGİLİ HABER

Ömeroğlu asbest vakasında yazılı konuşacak:

“Olmayan bir şey aslında!”

https://www.gebzeemek.com/haber/sehir/olmayan-bir-sey-aslinda/860.html

FOTO GALERİ

https://www.facebook.com/photo/?fbid=3391042477855493&set=pcb.3391045097855231

Güncelleme: 04 Mayıs 2024 05:54
BENZER HABERLER
X