Yaşam alanı değil, cezaevi. Yazın oturamayacağız
05 Ocak 2024 18:58

KONUTLAR İLE NEREDEYSE BİTİŞİK NİZAM! Yaşam alanı değil, cezaevi. Yazın oturamayacağız

Darıca Belediyesi’nin yerleşim alanına çok yakın mesafede kurup işletmesini Darıca Hayvanseverler Derneği’ne verdiği “doğal yaşam alanı”nı, Gesi Bağları Sitesi’nin Yönetim Kurulu Başkanı, cezaevi diye tanımladı. Köpeklerin akşamları dalaştığını ve koku yayılmaya başladığını belirtip, “Şimdiden böyle ve böyle giderse, yazın oturamaz hale geleceğiz” dedi.

Darıca Belediyesi’nin Bayramoğlu Mahallesi, Yelkenkaya Mevkii’nde henüz tam anlamıyla bitmeden, su şebekesi de olmamasına karşın hizmet soktuğu sokak hayvanları doğal yaşam alanı, lokasyon olarak da alışagelmişin dışında. Darıca’nın sınır komşuları Gebze ve Çayırova’da belediyelerin benzer yatırımları yerleşim alanlarının hayli uzağına kurulurken Darıca’da neredeyse dip dibe kurulu. Bu lokasyona tepki de barınağa çok kısa mesafedeki Gesi Bağları Sitesi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Turan Çolakoğlu’ndan geldi: 

BİRBİRLERİNE GİRİYORLAR

VE KOKU YAYMAYA BAŞLADI

“İçeride gün geçtikçe çoğalan bir köpek popülasyonu var. Bu tabi bizim sitemize çok yakın bir alan. Burada köpekler akşamları birbirlerine girmeye başladı. Küçük köpekleri bazen ayırıyorlar ki, büyük köpekler onları boğup parçalamasın diye. Koku başladı. Daha işin çok başındalar. Bu hızla giderlerse yaz mevsimi döneminde burada oturamayacak hale geleceğiz.”

GÜVENLİĞİMİZİ KENDİ

EKİBİMİZLE SAĞLIYORUZ

Barınağın yapıldığı arazinin her zaman şikayetçi oldukları bir bölge olduğunu kaydeden Çolakoğlu, “Burası sarhoşu, esrarkeşi, zina yapanı, yani adli vaka oluşturabilecek her türlü insanın barındığı bir yer. Daha önce defalarca, bu alanın rehabilite edilmesi konusunda yardım istedik idarelerden. Arada bir iki polis gönderip bir iki devriye attılar, o kadar. Biz kendi güvenliğimizi burada kendi ekibimizle sağlıyoruz.”

BARINAK DİYORLAR AMA, CEZAEVİ

Araziye iş makinelerinin girmesiyle birlikte  ‘Buraya herhalde insanların faydalanacağı yeni bir tesis yapılıyor’ diye düşünmeye başladıklarını kaydeden Çolakoğlu, “Çok güzel manzarası olan bir bölge. Belediye böyle bir hizmet yapıyor diye düşündük. Fakat gördük ki oraya bir köpek cezaevi yapılıyor. Onlar tabi ona köpek barınağı diyor ama ben bu yapı başladığından beri takip ediyorum. Orada yapılan iki çatı. Etrafı tel örgülerle çevrili bir alan. Bir şahıs görevlendirilmiş ve oraya köpek toplayıp atmaya başladılar. İçeride köpeklerin barınması için herhangi bir yapı yok. Yemek yemesi, beslenmesi için herhangi bir organizasyon yok.

BESLENME VE SAĞLIKLARI, KİMİN UMURUNDA!

Ben de köpekleri severim ve hala bir Kangal besliyorum. Hayvansever birisiyim. Hayvana nasıl bakılacağını çok iyi biliyorum. Buradaki yapının hayvanları rehabilite edecek bir yapı olmadığını çok net biliyorum. Burada ne yapmak isteniyor, onu da bilmiyorum. Tahminim bölgedeki tüm köpeklerin toparlanıp oraya bir şekilde tıkılması. Onların veteriner kontrolünde olup olmadığı, beslenmeleri ve sağlıklarının kimsenin umurunda olmadığını düşünüyorum” dedi.

“Buranın köpek barınağı olması için gereken şartların yerine getirilmesi lazım. Ama öyle bile olsa bize, yerleşim yerine çok yakın olduğundan  barınağın burada olmasını istemiyoruz açıkçası” diyen Çolakoğlu, sitede 115 villanın yer aldığını, kışın 40 kadar villa sakininin sitede yaşadığını, yazın doluluk oranının yüzde 90’ı geçtiğini söyledi.

Aynı zamanda site sakinlerinin üye olduğu Gesi Bağları Güzelleştirme Derneği başkanlığı da yapan Turan Çolakoğlu’na açıklaması esnasında kızı; site sakinlerinden, İstanbul Barosu üyesi Avukat Fulya Altunezen de eşlik etti. Altunezen babasının söylediklerine ilaveten, sözünün olmadığını belirtip ailesiyle birlikte şikâyetçi olduğunu kaydetti.

 

SAĞANAK YAĞIŞTA

SIRILSIKLAM OLDULAR

 

 

İsmini vermek istemeyen bir site sakini ise şunları kaydetti: “Şu var. İnsanlar üzerinden empati yapın. Sizi şu kulübeye de, villaya da koyuyor olabilirler. İlk geldiğimizde, ağaçların altında, o yağmurda bir yatıyorlardı. Sırılsıklam olmuşlar. Açlar. Aç köpek saldırır, birbirlerini yiyecekler. Yerleşim yerinde, hayvan barınağı olmaz. Çok ısrar ediyorlarsa, şartlarını iyileştirmek zorundalar. Bu kadar basit.”

Öte yandan suyu da bağlanmayan yere su, siteden temin ediliyor.

Habere ait diğer görseller

Güncelleme: 09 Ocak 2024 18:23
BENZER HABERLER
X