Başkentte dolmuş ücretlerine rekor zam talebi
04 Mayıs 2024 01:27

YÜZDE 70 ARTIŞ İSTEDİLER Başkentte dolmuş ücretlerine rekor zam talebi

Ankara’da dolmuş ücretlerine yüzde 70 oranında zam yapılması bekleniyor. Ankara Minibüsçüler Odası Başkanı Murat Yılmazer, “Ankara Büyükşehir Belediyesine zam talebimizi ilettik. Zam talebimiz yüzde 70 oranında” dedi.

Deniz DALGIÇ / Elips Haber

Ankara Minibüsçüler Odası, başkentteki dolmuş ücretlerinin yeniden belirlenmesi talebini Ankara Büyükşehir Belediyesine (ABB) iletti. Dolmuş ücretleri ile ilgili Elips Haber’den Deniz Dalgıç’a konuşan Ankara Minibüsçüler Odası Başkanı Murat Yılmazer, akaryakıt, yedek parça, sanayi masrafları, kasko, sigorta primleri gibi artan maliyetlere işaret ederek ABB’ye ilettikleri zam taleplerinin yüzde 70 olduğunu söyledi. Yılmazer, “Bizler şu an maliyetine taşımacılık yapıyoruz. Ankara’da tam biniş ücreti 17 lira, öğrenci biniş ücreti 10 lira. Burada kurtarır bir rakam kalmadı” diye konuştu. Teklif kabul edilirse Ankara’da dolmuşlarda tam biniş için 26 lira, öğrenci bileti ise 15 lira düzeyine çıkacak.

Söz konusu zam taleplerinin henüz sonuçlanmadığını ifade eden Yılmazer, “Zamla alakalı talebimizin bir an önce çözümlenmesini talep ediyoruz. Zannedersem mayıs ayının sonuna kadar sonuçlanır. Büyükşehir Belediyesi’nden böyle alınmış bir karar yok. Ancak bizim bu konuyla ilgili müracaatımız oldu” ifadelerini kullandı.

Artan maliyetlere dikkat çeken Yılmazer, “Şu an ülkenin ekonomik durumu belli. Özellikle akaryakıt, yedek parça, sanayi masrafları, kasko, sigorta, Bağ-Kur primleri gibi başlıca ana girdilerde ciddi manada artış oldu. Bizler şu an maliyetine taşımacılık yapıyoruz” dedi.

Kaynak: https://www.elipshaber.com/ankarada-dolmus-ucretlerine-yuzde-70-zam-bekleniyor

 

Güncelleme: 04 Mayıs 2024 01:29
BENZER HABERLER
X