Gebze’de Suriyeli ve mülteci istemiyoruz
25 Ocak 2024 06:12

ZAFER PARTİLİ GENÇLERDEN İMZA KAMPANYASI Gebze’de Suriyeli ve mülteci istemiyoruz

Zafer Partisi Gebze Gençlik Kolları, Gebze’den mültecilerin ve Suriyeliler’in gönderilmesi için imza kampanyası başlattı. Başkan Nur Eroğlu, “Kendi vatanımızda birinci sınıf vatandaş muamelesi görmek istiyoruz” dedi

Aktan Uslu Tüm haberleri

Zafer Partisi Genel Merkezi’nin, “Suriyeliler Suriye’ye” diye adlandırdığı, “13 milyon sığınmacı ve kaçağın vatanlarına dönmesi için” başlattığı ve 10 milyon kişinin katılımını beklediği imza kampanyasına yerel teşkilat desteği, Gebze’den geldi. Nur Eroğlu başkanlığındaki Zafer Partisi Gebze Gençlik Kolları; 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’nda stant açtı. Haftanın en az üç günü meydana çıkan gençlere önceki salı günü akşamı Zafer Partisi Gebze İlçe Başkanı Funda Erboğa Özkara ve Teşkilat Başkanı Can Muratoğlu da bir süreliğine nezaret etti.

 

 

SURİYELİLER GÖNDERELENE KADAR

İmza kampanyasının Gebze’ye özgü olduğunu kaydeden Eroğlu, “Kampanyayı seçim çalışmalarımız boyunca sürdüreceğiz. Aslında ilk hedefimiz, Suriyeliler gönderilene kadar. Gebze’de potansiyeli oluşturup, bu potansiyeli İl Teşkilatımız ile paylaşıp, kampanyanın yapıldığı diğer illerle bütünleştirip gerekli yerlere ileteceğiz” diye konuştu.

BİBER GAZSIZ GEZEMİYORUZ ÇÜNKÜ KORKUYORUZ

Yerel seçim dönemine atıfla, yerel yönetimlerden beklentisinin ne olduğunu sorduğumuz Eroğlu konuyu yine mültecilere getirdi: “Eksiklerden ziyade fazlalıktan bahsedeyim, mülteciler. Gebze’nin İstasyon Mahallesi’nde oturuyorum. Akşam evime korkarak gidiyorum. ‘Yasak’ diyorlar ama yanımızda biber gazı olmadan gezemiyoruz, çünkü korkuyoruz. Tacize uğradım.

  • Soru üzerine- Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın tavrını, tutumunu destekliyorum.

Ben Türk Milleti olarak Atatürk’ün izinden giden bir Türk genci olarak, ‘Türkiye’de birinci sırada biz olmalıyız’ diyorum. Neden ikinci sınıf insan, vatandaş muamelesi görüyorum. O sonradan geldi, benim atalarım burayı kurtardı. Dedelerim savaşıp kan döktü. Al bayrakta benim dedemin kanı var. Neden onlar benden daha güzel şekilde yaşıyor?

UFAK GÖZÜKEN BÜYÜK İŞLER

22 yaşındayım. Haftanın altı günü çalışıyorum. Kimse, ‘Niye?’ diye sormuyor. Sadece telefonumuza bakıyorlar. Artık, ‘Ne kadar su alıyorsunuz’ diye elimizdeki suya bakar oldular. Yerel yönetimler de bu konuda müdahil olabilir. Mesela bazı kentlerde, onların diliyle yazılan tabelaları söktürüyorlar. Yapılabilir, ufak gözüken ama bizce büyük işler.”

10 DAKİKALIK YOLU

YARIM SAATTE ALIYORUZ

Ev ile iş arasında gidip gelirken halk otobüslerini kullandığını belirten Eroğlu, “Toplu taşıma hizmetinden memnun değilim. Yollar kötü. Trafik yoğun. İş çıkışı, 10 dakikalık yolu yarım saatte gidebiliyorum. Metroyu yapayım derken, yolları kötü hale getirdiler. Rahatsızım. Bunu da düzeltmelerini istiyorum çünkü vaktimiz yolda gidiyor. Zaten çok çalışan insanlarız. Bir de yolda vakit harcayınca, kendimize ayıracak hiç zamanımız kalmıyor” dedi.   

PASTACI USTASI

22 yaşındaki Nur Eroğlu, Açık Öğretim Lisesi mezunu. Anibal Sapağı’ndaki Kristal’ın pastanesinde imalatta, pastacı ustası olarak çalışıyor. Erzurumlu. Zafer Partisi Gebze Gençlik Kolları Başkanlığı’na iki hafta önce atandı. Eroğlu, başkan yardımcılıklarını Sevilay Tav ve Ali Nail Sarı’nın üstlendiği Gebze Gençlik Kolları’nda geniş bir yönetim kadrosu ile birlikte hareket ettiklerini söyledi.

ALTI YAŞINDA, MİLLİ

GÖRÜŞÇÜ OLARAK BAŞLADI

6 yaşından beri siyasetin içinde olan Nur Eroğlu, Saadet Partisi’nde, Necmettin Erbakan’ın döneminde Milli Görüşçü olarak başladı. İlk tercihinde, annesi etken oldu. AK Parti’de, bir dönem Gebze Gençlik Kolları yönetiminde de yer aldı. MHP’yi uzaktan takip etti. Şimdi Zafer Partisi’nde:

ERBAKAN HOCA DA VATANINI

SAVUNAN BİR LİDERDİ

“Sonuçta Milli Görüş ile aynı şeyi yapıyor, burada vatanımızı savunuyoruz. Erbakan Hoca da bizim için vatanını savunan bir liderdi. Zafer Partisi de aynı benim için. Vatanı savunan, Türk Milleti’ni yüce gören bir parti. Bizi önde tuttuğu, ikinci sınıf insan muamelesi yapmadığı için, kendi vatanımızda birinci sınıf insan muamelesi görebilmek için Zafer Partisi’ni destekliyoruz. Atatürk’ün izinden gidiyoruz.

VATANIM ELDEN GİDERSE

BİR YERE SIĞINAMAM

Zafer Partisi’nde, en azından yalan yok. Aksi halde zaten kefil olmaz, burada görev yapmayız. İnsanlar çok korkuyor. Aslında korkulacak hiçbir şey yok. Korkulacak bir şey olsa en azından ben 22 yaşındayım, kendimi yakmam. Bunu insanlara çok söylüyorum, ben de daha gencecik bir kızım. Ama buradaysam, korkmuyorum. Vatanım elden gittikten sonra bir yere sığınamam. Ben bir Türk’üm.”

BANA BİR GÖREV VERDİLER

LAYIĞIYLA YERİNE GETİRECEĞİM

Gebze Bölgesi’nde son 30 yıl içinde gençlik kolları başkanlığına atanan çok az sayıdaki kadın siyasetçiden biri olduğunu hatırlattığımız Nur Eroğlu, “Kadın erkek ayırımı her yerde yapılıyor. Başkanlarım sağolsun, beni bu göreve layık gördüler. Küçük yaşlarımdan beri siyasetin içindeyim ve siyaseti biliyorum. Benim için yadırgadığım, zorlandığım bir görev olmadı. Öncesinde, başkan yardımcısı idim. Benim için çok değişen bir şey olmadı. Türk’e görev verilir, Türk de o görevi yapar. Bana bir görev verdiler. Ben de o görevi layığıyla yerine getireceğim” dedi.

İKİNCİ SINIF VATANDAŞ MUAMELESİ

GÖRÜRSEK TABİ Kİ IRKÇI OLURUZ

Başkan Eroğlu sözlerine ilaveten şunları kaydetti: “Türk gençliğine seslenmek istiyorum: Biz Atatürk’ün bize emanet ettiği ülkeyi, vatanı bırakırsak, bizden başka kurtaracak kimse yok. Bunu göz önünde bulundursunlar. Bazı şeylerden korkmasınlar, çekinmesinler. Bizim kapımız sonuna kadar herkese açık. Kim olursa olsun. Bize, ‘Irkçı’ diyorlar, biz ırkçı değiliz. Şöyle ırkçıyız: Kendi vatanımızda ikinci sınıf vatandaş muamelesi görürsek, tabi ki ırkçı oluruz. Ama biz; Kürdü, Türkü, Çerkez’i, Laz’ı imiş hiç ırkçılık yapmadık bugüne kadar. Yapmayız da. Bize ‘ırkçı’ demeyi bıraksınlar. Türkiye’de yaşayan Türk gençleri ve toplumu olarak hep beraber kenetlenip bu yolda devam etmeliyiz. Yol uzun, zorlu meşakkatli. Ama hep beraber olursak, el ele tutuşursak kimse önümüzde duramaz.”

 

Güncelleme: 25 Ocak 2024 06:14
BENZER HABERLER
X