Zafer Partisi saha için hazır
24 Ocak 2024 03:49

BİR HAFTADA 300 YENİ ÜYE EDİNDİ Zafer Partisi saha için hazır

Gebze’de belediyeye Doktor Koray Topçu ile aday olan Zafer Partisi, 26 Ocak’ta Ankara’daki toplantının ardından sahaya yoğunlaşacak. Gebze, Darıca ve Çayırova’da bir haftada 300 kişinin üyelik başvurusunda bulunduğu belirtildi

Aktan Uslu Tüm haberleri

Türkiye’de 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin kilit partisi Zafer, ideolojik olarak Türk Milliyetçiliği’ni, konu olarak mültecilerin ülkemizden gönderilmesini merkezine aldığı siyasetinde kısa sürede önemli mesafe kat ederken Gebze’de de çalışmalarını hızlandırdı. Gebze’de önce Onur Korkmaz ardından kısa süreliğine Alaattin Kürşat Derebaş başkanlığında örgütlenen Zafer Partisi, 2023 yılının eylül ayından itibaren Funda Erboğa Özkara’nın ilçe başkanlığında önemli mesafe kat etti. İlçe Başkanı Özkara ve İlçe Teşkilat Başkanı Can Muratoğlu seçim çalışmalarını www.gebzeemek.com.tr’ye değerlendirdi.

ANKARA TOPLANTISININ ARDINDAN

Gebze’de yerel seçimlere, ülke genelinde olduğu gibi hiçbir partiyle ittifak yapmadan giren Zafer Partisi, Gebze Belediye Başkan adaylığı için Doktor Koray Topçu’yu ocak ayının ilk haftasındaki basın toplantısında açıklamıştı. Başkan Özkara, 26 Ocak Cuma günü Ankara’da tüm ilçe başkan adaylarının açıklanacağı toplantının ardından Gebze’de saha çalışmalarını yoğunlaştıracaklarını, önümüzdeki hafta içinde belediye meclis üyesi adaylarını da açıklayacaklarını söyledi. Diğer taraftan Nur Eroğlu başkanlığındaki Gebze Gençlik Kolları’nın 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’nda haftanın iki üç günü açtığı stantla çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

Darıca’da İlçe Teşkilatı’nın kurulmasında ve ardından Çayırova İlçe Teşkilatı’nda görevler üstlenen, b ir süre sonra İl Başkan yardımcılığına ataması yapılacak olan Zafer Partisi Gebze İlçe Teşkilat Başkanı Can Muratoğlu ise önceliklerinin belediye seçimleri olduğunu belirtti.

DERDİMİZ TEŞKİLATIN VAR OLMASI

Muratoğlu, “Parti olarak hedeflerimiz var. Onları gerçekleştirmek için ilçe başkanımızla birlikte mücadele veriyoruz. Biz görevdir, yetkidir, fazla bakmıyoruz. Hepimiz Türk milliyetçisiyiz. Hepimiz işin bir ucundan tutmaya çalışıyoruz. Bugün başkan oluruz. Yarın başka bir konumda oluruz. Derdimiz teşkilatın var olması. Türk Milliyetçileri olarak, ‘Görev alınmaz, verilir’ anlayışındayız. Bir görevi alır, en iyi şekilde yerine getiririz. Derdimiz teşkilatın var olması, Gebze’de güzel bir şeylerin yapılması” dedi.

SON BİR HAFTADA YAKLAŞIK

300 ÜYELİK BAŞVURUSU

Zafer Partisi’nin Gebze’deki örgütlenmesinin önceki süreçlerinde bazı kopuklukların yaşandığını, göreve beş ay önce Funda Erboğa Özkara’nın atanmasının ardından giderildiğini ve yollarında emin adımlarla yürüdüklerini kaydeden Muratoğlu, partilerine yurttaş ilgisinden de çok memnun olduklarını söyledi. Son bir hafta içinde Gebze için 160, Darıca için 75, Çayırova için 60 yurttaşın online üyelik başvurusu yaptığını kaydeden Muratoğlu konuya dair şunları kaydetti:

AİT OLABİLECEKLERİ YER ARIYORLAR

“Üyelik başvurusunda bulunanların çoğu genç vatandaşlarımız. Gençlerde yılgınlık var. Başvuruda bulunanların hepsi, müthiş Türk Milliyetçisi. Kendilerine ait olabilecekleri bir yer arıyorlar. Bizde hiçbir zaman teşkilat içinde partizan gibi konuşmadık. Biz Atatürk çizgisinde Türk Milliyetçisiyiz. Gençlerde bunu bildiklerinden kendilerini ait hissedecekleri yer arayıp geliyorlar. Orta yaş grubundan başvurularda ise biraz daha AK Parti, MHP, İYİ Parti küskünleri veya kendini ifade edemeyenler yer alıyor.”

BİZDE ASENA DA, BÖRTEÇİNE DE ÇOK

Kendisini Türk Milliyetçisi olarak tanımlayan genç seçmenin önemli kısmının meslek olarak askerliği hedeflediğine dair kendilerinin de tespiti olduğunu kaydeden Muratoğlu, “Teşkilat içinde gençlerin çoğu asker olmak istiyor. Elimizden geldiğince jandarmaya veya askeri kurumlara götürüp bilgi edinmelerini sağlıyoruz. İleride belki asker olmasalar bile sonuçta, her Türk asker doğar. Bugün bizi çağırsalar, biz de gideriz. Bizde Asena da, Börteçine de çok” diye konuştu.  

 

Habere ait diğer görseller

Güncelleme: 24 Ocak 2024 03:53
BENZER HABERLER
X