GTÜ’de Biyoteknolojileri Çözümleri Kongresi
04 Mayıs 2024 01:16

7-10 MAYIS’TA GTÜ’de Biyoteknolojileri Çözümleri Kongresi

GTÜ Biyoteknoloji Enstitüsü, 7-10 Mayıs 2024'de Pakistan'daki Muhammad Nawaz Shareef University of Agriculture, Multan iş birliğiyle "1. Uluslararası Sürdürülebilirlik için Biyoteknoloji Çözümleri Kongresi" gerçekleştirecek

GTÜ, 1. Uluslararası Sürdürülebilirlik için Biyoteknoloji Çözümleri Kongresi’ne ev sahipliği yapacak.

Gebze Teknik Üniversitesi(GTÜ) Biyoteknoloji Enstitüsü, Kongre ve Kültür Merkezi’nde, 7-10 Mayıs 2024 tarihleri arasında Pakistan'daki Muhammad Nawaz Shareef University of Agriculture, Multan iş birliğiyle "1. Uluslararası Sürdürülebilirlik için Biyoteknoloji Çözümleri Kongresi" gerçekleştirilecek.

Kongrenin resmi açılışı 8 Mayıs Çarşamba günü Pakistan Ankara Büyükelçisi Yousaf Junaid ve üst düzey yetkililerin katılımıyla 09.30’da gerçekleşecek. Kongre, sürdürülebilir biyoteknoloji çözümlerini geliştirmeye kendini adamış endüstriyel liderleri, araştırmacıları, öğrencileri ve sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirecek.

Kongrede sürdürülebilirlik ana çatısı altında, sağlık biyoteknolojisi, biyomalzemeler, endüstriyel biyoteknoloji (gıda, alg, enzim vb.), tarımsal biyoteknoloji, iklim değişikliği ve biyoteknolojide yapay zekâ ve dijitalleşme konularına odaklı oturumlar yüz yüze gerçekleştirilecek, yalnızca katılımcıları için çevrimiçi bağlantı imkânı sağlanacak.

Bu uluslararası etkinlik, biyoteknoloji alanındaki tüm paydaşları bir araya getirerek iş birliği ve yenilik için önemli bir platform sunuyor. Daha fazla bilgi için www.biotech4sus.org adresini ziyaret edebilirsiniz.

Konuşmacılar:

Boğaziçi üniversitesi Prof. Dr. Levent Kurnaz "Birbirine Bağlı Etki: İklim Krizinin Biyoçeşitliliği Nasıl Etkilediğini Keşfetmek"(8 Mayıs saat 10.30)

Çukurova Üniversitesi Prof. Dr. Hakan Özkan "Küresel Gıda ve Beslenme Güvenliği için Modern Mahsul Islahı"(8 Mayıs saat 13.30)

CTO, Livzym Biyoteknolojileri Cem Albayrak  "Türkiye'de Endüstriyel Enzimlerin Geliştirilmesi"(9 Mayıs saat 11.40 )

Yıldız Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Cem Bülent Üstündağ "Biyomedikal Uygulamalar için 3D Baskılı Biyofonksiyonel Yapılar"(9 Mayıs saat 14.00 )

Ankara Üniversitesi Prof. Dr. Yaşar Murat Elçin "Yenileyici Biyomalzemeler" (9 Mayıs saat 16.20)

Wageningen University(Hollanda) Prof. Dr. Bedir Tekinerdoğan  "Sürdürülebilir Hassas Tarım için Dijitalleşme ve Yapay Zekâ"  (10 Mayıs saat 11.30)

Detaylı Konuşmacı bilgisi için: www.biotech4sus.org adresini ziyaret edebilirsiniz.

Habere ait diğer görseller

Güncelleme: 04 Mayıs 2024 01:19
BENZER HABERLER
X