MÜZİK EĞİTİMİNİ BANDO OKULUNDA ALDI Gebzeliler’in desteği yeni rotalarımız için yakıt oldu
Müzik eğitimini Askeri Bando Okullar Komutanlığı’nda alan Dr.Arif Şanlı Musikî Derneği Popüler Müzik Korosu’nun kurucu şefi Murat Akçay, Gebze konserlerini, "Gebzeliler’in desteği yeni rotalarımız için yakıt oldu” diye yorumladı
Müzik eğitimini “TSK’nın konservatuvarı” diye tanımladığı Askeri Bando Okullar Komutanlığı’nda alan Dr.Arif Şanlı Musikî Derneği Popüler Müzik Korosu’nun kurucu şefi Murat Akçay, kendileri için ilk özelliği taşıyan Gebze konserini, Gebzeliler’in desteği yeni rotalarımız için yakıt oldu” diye yorumladı
Dr.Arif Şanlı Musikî Derneği Popüler Müzik Korosu’nun 28 Mayıs’ta Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde verdiği ve çok önemsediği konser, kuruluşundan bugüne yerel bir topluluk olarak faaliyet gösteren koronun ulusallaşmasındaki ilk basamak oldu. Koro şefi Murat Akçay konsere dair Gebze Emek’e yaptığı değerlendirmede, “Şunu açık yüreklilikle ifade etmeliyim ki, gördüğümüz ilgi ve alakadan son derece mutlu olduk. Özellikle konser sonrası aldığımız takdir ve teşekkürler doğru yolda olduğumuzu bir kere daha anlamamıza vesile oldu” dedi.
Akçay, koroyu kurarken belirledikleri misyonu şöyle izah etti: “Medeniyetimiz ve kültürümüzün temel taşlarından olan müziğimizin öncelikle doğru icra edilmesine çalışacağız ve halkımıza layık olduğu gibi en güzelini sunacağız. Bunun için yüzlerce yılların birikimi olan geleneksel müziğimizin ve günümüz popüler müziğinin en güzel örneklerini repertuvarımıza alarak bunları kendi tarzımızda icra etmeye başladık. Burada kendi tarzımızında ifadesini açmak istiyorum. Bu benim aldığım eğitim, müzik yaşamım ve bunların hasılası olan bir birikimin sonucu ortaya çıktı.
Ben emekli bir askerim. Müzik eğitimimi bugünkü adı ile Askeri Bando Okullar Komutanlığında aldım. Belki çoğu insan bilmez ama bu okul Türk Silahlı Kuvvetlerinin konservatuvarıdır ve tarihi 1800’lü yıllara dayanır. Ben bu okulda klasik batı müziği eğitimi aldım. Görev sürem boyunca ülkemizin pek çok yerinde görev yaptım. Tabiri caiz ise bu toprakların kültürü ile hemhâl oldum. Yani geleneksel müziğimiz ile çok sesli müziği sentezleme imkânına kavuştum. İşte yaptığımız müziğin temeli budur.”
Akçay, koro üyelerini değerlendirme ile devam etti: “Beraber şarkı söyleme becerisi uzun bir süre ve yoğun bir emek gerektirir. Dünyaca ünlü profesyonel koroların bile bu seviyeye ulaşmaları uzun bir zaman almıştır. Biz henüz yolun başındayız ama şunu memnuniyetle ifade etmeliyim ki müthiş istekli, azimli ve yürekli bir topluluğuz. Bu nedenle kısa zamanda çok yol alacağımıza inanıyorum. Hepsinden önemlisi ise dostluğumuz birliğimiz. Her konserde bir öncekini geçme hedefiyle çalışıyoruz. Bizim şöyle bir mottomuz var: ‘O konserde bende vardım’ diyeceğimiz ve gururunu yaşayacağımız konserler vermek. Bu güne kadar bunu başarabildik, İnşallah bundan sonrada başarma azmindeyiz.”
Bütün sıraladığı özellikleriyle, Türkiye”nin ender topluluklarından biri olduklarının bilinci ile daha çok çalışıp daha çok konser vermek amacında olduklarını kaydeden Akçay, “Gebze konserimizi de bu kapsamda değerlendiriyor, yerelden ulusala geçişimizin kapısı olarak görüyorum. Sevgili Gebzelilerin verdiği destek bizim için yeni rotalara açılmak için yakıt olmuştur, o yüzden bizi dinlemeyen gelen tüm misafirlerimize gösterdikleri alicenaplıkları için şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca, tüm imkânlarını sunmalarının yanında bizi yürekten destekleyen Kültür Merkezi Müdürü Sayın Ufuk Eser’e ve tüm çalışanlarına teşekkürlerimi ifade ediyorum” dedi.
İLGİLİ HABER
Yerelden ulusala güle oynaya